Vélemények a termékről |
A PÁLINKA LEÍRÁSA
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt cseresznyepálinka. Nagyrészt saját termesztésű feketecseresznyéből, kisrészt a közeli, a cseresznye „fellegvárának” számító Nagykörű változatos fajtákkal ellátott gyümölcsös kertjeiben termő cseresznyefélékből készült párlat. A környék egyik jellemző gyümölcse, Nagykörűben több mint 100 feljegyzett fajtát termesztenek napjainkban is. A fajtaösszetételből eredően kevés a fajtajelleg, viszont szép kerek gyümölcsösség jellemzi. A magból eredő csokoládés jellegét csökkenti ugyan a 2 éves, 600-650 literes tölgyfahordós érlelés, cserébe letisztult, lekerekedett gyümölcshús-íz kerül az előtérbe. Fogyasztását vadhúsból készült ételek után javasoljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-18°C.
Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke. A Szicsek pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit.
A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.
Szicsek János pálinka iránti elkötelezettségét jelzi a Magyar Pálinka Háza megalapítása, amellyel a szakma művelői és a pálinka fogyasztói előtt tiszteleg. A ház a pálinkafőző szakma összefogásának jelképe, a polcokon az ismert nagy gyártók mellett az összes hazai pálinkafőző terméke jelen van, számuk remélhetőleg folyamatosan nőni fog. Az üzlet folyamatosan figyelemmel kíséri a pálinkafőző szakma változásait, így mindig képes lesz bemutatni a teljes pálinkapiacot az érdeklődőknek.
Kapcsolódó cikkek: