Vélemények a termékről |
A PÁLINKA LEÍRÁSA
Kiben ne idézne kellemes nyárvégi emlékeket egy fagyos télben a hóból kipirosló csipkebogyóbokor? Aki megkóstolta, soha nem felejti el a dér érlelte termésből készített főzet meghökkentő ízvilágát…
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült csipkebogyó pálinka. Vadon termő gyümölcsből készült. Kellemes, tiszta illat, kissé paradicsomra emlékeztető hosszú íz jellemzi. Fahordós érlelést nem kapott.Fogyasztását paradicsomos, nem túl fűszeres ételek után javasoljuk. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.
Hagyományaink, közmondásaink bizonyítják, hogy a magyarok a pálinkát kismértékben fogyasztva a legjobb orvosságnak, étvágygerjesztőnek, erőt adónak és hangulatoldónak tartják. Nemzeti italunk az egészséges étkezés kiegészítője, ünnepi összejövetelek, családi és társadalmi események elmaradhatatlan kelléke. A Szicsek pálinkák hagyományos technológiával, kisüsti eljárással, szigorú szakmai precizitással készülnek. A termesztett és vadon termő gyümölcsök széles skálájának feldolgozása és a sokféle kiszerelés lehetőséget ad arra, hogy a pálinkaszerető közönség a homoki pálinkafőzde termékei között felfedezze kedvenc ízeit.
A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A Tisza és a Körösök uralta tájon, a Tiszazug északi peremén, Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon alapította újra üzemét, apja nyomdokaiba lépve Szicsek János. Ínyenc pálinkaivóként saját fogyasztásra gyártja Magyarország zamatos gyümölcseiből a magas alkoholtartalmú párlatokat. Saját bevallása szerint csupán a fölösleget viszi piacra, így vendégeli meg és szólítja fel mértékletes fogyasztásra az összes vásárlót, aki az ő pálinkáját fogyasztja.
Szicsek János pálinka iránti elkötelezettségét jelzi a Magyar Pálinka Háza megalapítása, amellyel a szakma művelői és a pálinka fogyasztói előtt tiszteleg. A ház a pálinkafőző szakma összefogásának jelképe, a polcokon az ismert nagy gyártók mellett az összes hazai pálinkafőző terméke jelen van, számuk remélhetőleg folyamatosan nőni fog. Az üzlet folyamatosan figyelemmel kíséri a pálinkafőző szakma változásait, így mindig képes lesz bemutatni a teljes pálinkapiacot az érdeklődőknek.
Kapcsolódó cikkek: