Vélemények a termékről |
A PÁLINKA LEÍRÁSA
Tokaji borvidékről származó sárgamuskotály szőlőből készült. Feldolgozása mosás és bogyózás után a bogyó és a gyümölcs levének közös erjesztésével folytatódik. Tehát a szőlőpálinka párlatát a borpárlattal ellentétben a gyümölcs húsából és levéből nyerjük ki. Pálinkánk ízében és illatában harsány, igazi muskotályos jelleg érződik, amely elfogyasztása után is hosszan magával ragadja az ízlelőjét. Ajánljuk könnyű krémes desszertek mellé.
Pálinkafőzdénket 2002-ben építettük az Edelény és Damak között található Sáppusztán, ahol pontosan a mai épületünk helyén helyezkedett el az akkori kastély. Létesítményünk tervezésekor törekedtünk a hely adta jelleg megtartására is, természetesen modern kori köntösbe bújtatva és megépítve ezzel Magyarország egyik legszebb pálinkafőzdéjét.
A Sáppusztai Pálinka Termékcsalád tagjai 2011-ben kerültek forgalomba, amelyek kizárólag magyar válogatott alapanyagok felhasználásával, gondos főzőmesterünk kreatív “alkotásaival” és adalékanyag hozzáadása nélkül készülnek.
Gyümölcseink erjesztését tisztítás és feldolgozás után, saválló tartályokban, irányított erjesztéssel végezzük, majd számítógép által vezérelt Kothe tornyos (finomítóoszlopos) lepárló-berendezéssel készítjük el termékünket, a Sáppusztai Pálinkát.
Célkitűzésünk szerint csak prémium minőségű pálinkák előállításával foglalkozunk, igényes és egyedi csomagolással. Fontos termékeinkként tartjuk számon a különlegesebb, ritkább párlatokat, mint pl. a feketeszeder, feketeribizli, birs, vadkörte és kökény, de a nélkülözhetetlen klasszikusok is helyet kaptak a kínálatunkban, mint pl. a kajszibarack, muskotályos szőlő, aszútörköly, Jonathan alma és körte pálinkák, amelyek elkészítése nem kisebb odafigyeléssel történik.
Üzemlátogatással egybekötött pálinkakóstolásra is várjuk kedves vendégeinket, ahol bemutatótermünkben a Sáppusztai Pálinkafőzde teljes szortimentjét végigkóstolhatják, majd a tetszésüket leginkább elnyerő párlatainkkal térhetnek haza.
Kapcsolódó cikkek: