- Prémium minőségű magyar pálinkák és párlatok a Magyar Pálinka Házától! - https://www.magyarpalinkahaza.hu -

Roston pulykamell mandulás-aszaltszilvás raguval

Szerző: admin - 2009. augusztus 10. hétfő - 15:41 | Kategória: Gasztronómia,Pálinkapercek | 108 Comments

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell (fűszerezése ízlés szerint sóval, fehérborssal)

 

Mártás:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 24 dkg aszalt szilva
  • 12 dkg mandula (szeletelt)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • fél citrom (csak a leve)
  • 0,2 dkg őrölt fahéj (késhegynyi)
  • 0,5 dkg burgonyakeményítő (kávéskanálnyi)
  • Csipet só
  • 4 cl Agárdi szilvapálinka

 

A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük. Közben karamellizáljuk a cukrot, majd felöntjük fehérborral és 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a szilvát, a mandulát, a citromlét, fahéjat, valamint egy csipet sót. Forrás után hozzáadjuk a keményítőt, amit előtte 1 dl vízben elkeverünk. Végül adagoljuk a szilvapálinkát. Végül 2-3 percig főzzük. Tálalásnál a pulykamell tetejére halmozzuk a mártást. Köretnek burgonyapürét vagy krokettet adunk.

 

Feind János konyhafőnök, Agárdi Látogatócentrum – Agárdi Pálinkafőzde


A bejegyzés forrásoldala a Prémium minőségű magyar pálinkák és párlatok a Magyar Pálinka Házától!: https://www.magyarpalinkahaza.hu

URL a bejegyzéshez: https://www.magyarpalinkahaza.hu/roston-pulykamell-mandulas-aszaltszilvas-raguval/

Copyright © 2009 Magyar Pálinka Háza. Minden jog fenntartva!