Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell (fűszerezése ízlés szerint sóval, fehérborssal)
Mártás:
- 10 dkg kristálycukor
- 24 dkg aszalt szilva
- 12 dkg mandula (szeletelt)
- 2 dl száraz fehérbor
- fél citrom (csak a leve)
- 0,2 dkg őrölt fahéj (késhegynyi)
- 0,5 dkg burgonyakeményítő (kávéskanálnyi)
- Csipet só
- 4 cl Agárdi szilvapálinka
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd roston megsütjük. Közben karamellizáljuk a cukrot, majd felöntjük fehérborral és 3 dl vízzel. Hozzáadjuk a szilvát, a mandulát, a citromlét, fahéjat, valamint egy csipet sót. Forrás után hozzáadjuk a keményítőt, amit előtte 1 dl vízben elkeverünk. Végül adagoljuk a szilvapálinkát. Végül 2-3 percig főzzük. Tálalásnál a pulykamell tetejére halmozzuk a mártást. Köretnek burgonyapürét vagy krokettet adunk.
Feind János konyhafőnök, Agárdi Látogatócentrum – Agárdi Pálinkafőzde
Kapcsolódó cikkek:
-
Elérhető a vadászati világkiállítás pálinkaválogatása!
-
Pálinkafogyasztásnak is megvannak a szabályai
-
Agárdi túrós palacsinta