A PÁLINKA Magyarország legkülönlegesebb és egyben legfelejthetetlenebb itala. A pirospaprikához hasonlóan hazánkhoz köthető, az ország egyik legjellemzőbb terméke, azaz Hungarikum. A hazai gasztronómiában sok évszázados hagyományra tekint vissza a pálinka kultúrája, készítését és fogyasztását “pálinka” néven már több mint 500 éve követhetjük nyomon. A társas kapcsolatok nélkülözhetetlen hangulatteremtője, a falusi vigasságoktól a királyi lakomákig.
A pálinka készítése művészet. Megteremtéséhez számos feltétel együttes megléte szükséges, ez teszi oly becses kinccsé. Csak azokat a szeszesitalokat nevezhetjük pálinkának, amelyek alapanyaga kizárólag egészséges, érett, magas cukortartalmú gyümölcs, alkohol és bármilyen egyéb kiegészítő hozzáadása nélkül.
A Kárpát-medence klimatikus és talajtani viszonyai a világon páratlan beltartalmi értékekkel rendelkező gyümölcsök termesztését teszik lehetővé. Ezeket az adottságokat legrégebb óta a kelet-magyarországi Szatmár vidékén használják fel pálinka készítésére. Ezen a területen, a folyók mentén elterülő dzsungel-gyümölcsösökben termő, kiváló minőségű, tájspecifikus gyümölcsfajták adják a pálinka alapanyagát. A Szatmár-Beregi síkon, a Tisza, a Szamos és a Túr folyók ölelésében található pálinkafőzdénk, Panyolán
A messzi múltban gyökerező hagyományok, kézművesipari eljárások, az általunk hozzáadott szakmai tudás és korunk legmodernebb technológia vívmányai összegződve a legkifinomultabb fogyasztói elvárásokat is kielégítik. A tökéletesen érett gyümölcsök begyűjtését követően, a lepárlás során is mindenben ragaszkodunk a régi, magyar tradíciókhoz. Rézből készült “kisüstön”, kétszeres finomítással pároljuk le a megerjesztett gyümölcsöket. A folyamat során különös hangsúlyt fektetünk az elő- és utópárlat leválasztására, a pálinkát adó tiszta középpárlat megőrzésére. A párlás során nyert alapanyag biztosítja azt a minőségi, már félkész terméket, amely végleges színét, gyümölcsös illatát, lágy, selymes zamatát az évekig tartó érlelés során kapja meg.
A pálinka némely fajtáját egyedi készítésű eper- és almafa hordókban érleljük. Mi hiszünk az emberi munkában, amely a gyümölcs termesztésétől kezdve, begyűjtésén, lepárlásán át egészen a palackozás hagyományos, kézzel végzett folyamatain végigkíséri termékeinket. Ha ránéz egy üveg Panyolaira, gondoljon arra a palackonkénti 5-8 kg zamatos gyümölcsre, ami a napsütötte fától az Ön előtt álló flaskáig átlényegülve hozta létre az élet (v)ízét, az Elixírt.
A Panyolai Pálinkárium termékei megtalálhatók a webshopban! Látogasson el és válogasson kedvére!
Kapcsolódó cikkek:
-
Szerezz örömet ajándékkártyával.
-
Elérhető a vadászati világkiállítás pálinkaválogatása!
-
Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny -
-
A Nagykunsági szilvapálinka uniós oltalmat kapott
-
Készülj velünk a húsvétra!