Vélemények a termékről |
A PÁLINKA LEÍRÁSA
A "SZILVÓRIUM" fogalom Magyarországon. Szilvapálinka 55 %V/V=SZILVÓRIUM.
A szilva, az aszalt szilva, a szilvalekvár, a szilvórium a falusi lét fontos eleme volt egykoron.
A Mályinkai Pálinkafőzdében hagyomány a bérfőzetők igénye alapján is az 55 fokos szivórium készítése a mai napig is.
A mályinkai gyümölcsösökben termő Duránci-szilva, (mely nem válik el a magrésztől) mézédes, kissé muskotályos zamatú gyümölcs. A duránci szilvafa kártevőknek ellenálló fajta. Ezen a vidéken nem igen kezeli vegyszerekkel a fákat egy Gazda sem, mert nem igényel kemikáliát.
Ha valami megfelel a "bio" - megjelölésnek, akkor az itt termő szilva valóban "bio"-gyümölcs. A duránci szilvából főzött pálinka nagyon ízletes, jellegzetes, különleges. Ebből készítettem a Mályinkai Szilvapálinkát, melyet gyümölcs-ágyon érlelek.
Besztercei-szilva, Vörös-szilva, Bódi-szilva a Bükk-hegység lábánál ezek a szilva-fajták honosak, északon vagyunk, ahol ezek a fajták jobban bírják a fagyzugo, huzatos éghajlatot.
Mályinka:
Észak-Magyarországon, B.-A.-Z.-megyében található kis község, Kazincbarcika-Eger között. Közelsége miatt említeni szeretném a Lipicai lovairól híres ménes-gazdaságával Szilvásváradot.
A Pálinkaházat 2008. március 17-én nyitottam. Azóta hangulatos környezetben várom kedves vásárlóimat, és a pálinka iránt érdeklődőket. Termékeimmel szeretnék csatlakozni a pálinka, mint HUNGARIKUM jó hírnevének öregbítése érdekében, a mértékletes, kultúrált pálinka fogyasztást hirdetők elkötelezett táborához.
50-55 V/V%-os pálinkák!
A Pálinkafőzde
A Bükk-hegység lábánál (Szilvásvárad - Bánkút - Lillafüred felé) a Bükkön átvezető hegyi út mentén fekvő festői szépségű kis település Mályinka. A községben generációkon át megőrizték a hagyományos fa tüzeléses, vörösrézből készült üstökkel felszerelt, - ma már muzeális értéket képviselő és őrző pálinkafőzdét. 1928-tól többszörös generáció váltással működött, de mindenki szívügyének tekintette, - én 1989-től üzemeltetem, és nekem is az - hogy a tradíció továbbra is \"sértetlen\" maradjon.
A pálinkafőzde \"lelke\" a hagyományos, tradícionális fatüzeléses vörösréz-főzőüst és vörösréz-finomítóüst.
A pálinkáról
A pálinka a gyümölcs \"lelke\".
Az ital, ami a miénk - magyaroké-, a párlat, ami maga a tiszta gyümölcs, a gyümölcsök palackba zárt íze.
A hagyomány és a múlt. A minőség. A dicsőség.
Fogyasztásakor megtapasztalható milyen ez az életérzés.
Nekünk magyaroknak nagyon fontos, hogy a pálinka megtestesíti a múltunkat, itt van a jelenünkben és nagy jövő előtt áll.
Kapcsolódó cikkek: