Vélemények a termékről |
A PÁLINKA LEÍRÁSA
A csopaki olaszrizling, vagy Irsai Olivér szőlő ledarálva, megerjesztve és kifőzve. Az íze a törköly és a borpárlat között? és mégsem ezek egyszerű keveréke.
Cégüket 1993-ban családi vállalkozásként hozták létre azzal a céllal, hogy hagyományos kisüsti pálinkát állítsanak elő. A cégnév választással a bizalmat kívánták erősíteni azzal, hogy családi nevüket adták tevékenységükhöz.
1999 januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben indították el bérszeszfőzdéjüket a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Vonzáskörzetükben - és kicsit távolabbról is - közel 2000 visszatérő partnerrel kerültek kapcsolatba.
Bérfőzés keretében arra törekszenek, hogy rugalmasan alkalmazkodjanak a főzetők igényeihez, számukra a beszállított alapanyagból a legjobb minőségű pálinkát állítsák elő.
Küldetésüknek tekintik a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését, - de nem utasítják el a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyöket -. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - állítják elő az 50%-os \"kisüstit\". A vásárlók igényeinek megfelelően 2008. évtől 42%-os pálinkákat is forgalmaznak. A szakirodalomban megjelenő legújabb eredményeket figyelemmel kísérve végzik munkájukat, melyben jelentős szerep jut a tudásnak, tapasztalatnak.
A meglévő szakértelem és megszerzett tapasztalat alapján 2005-ben látták elérkezettnek az időt, hogy saját, palackozott pálinkával megjelenjenek a piacon. Megépítették palackozó üzemünket.
A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezik be. Kézi válogatással biztosítják, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Szakértelmük, több éves tapasztalatuk jelent garanciát a jó minőségre. Termékeiket a gasztronómai élvezetek kedvelőinek szánják, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, szinezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáikat kis volumenben hozzák forgalomba.
Jelszavuk: Természet, Hagyomány, Minőség
Kapcsolódó cikkek: