A Magyar Pálinka Lovagrend Egyesülete 2004-ben alakult meg, azzal a céllal, hogy a minőségi pálinkát megismertesse a világgal. Ezért rendezvényeket szervez és támogat. Népszerűsíti Magyarország gasztronómiáját, a pálinka előállítását, forgalmazását, vendéglátás hírnevét. Kiáll a mérsékelt és kultúrált alkoholfogyasztás mellett, megfelelő irányba változtatja meg a minőségi italfogyasztás fogyasztói szokásait. (tovább…)
Esetleg milyen alkalomkor isszák az emberek a pálinkát? Ez az ital soha nem volt a részeges emberek itala, hanem mindig is a minőséget képviselte, egyedülálló a világban. Ez a miénk, magyaroké! Az emberek pálinkafogyasztási szokásai két csoportba oszthatók. Az egyik csoport, a mindennapi pálinkafogyasztás csoportja, a másik pedig az ünnepi pálinkafogyasztás. (tovább…)
A hozzávalókból lágy palacsintatésztát készítünk és forró serpenyőben, egy kis zsiradék hozzáadásával palacsintákat sütünk. A tölteléket elkészítjük, a palacsintába halmozzuk, majd felcsavarjuk. Elkészítjük a forró meggyet: a cukrot karamellizáljuk, majd vörösborral felöntjük és beletesszük a meggyet, a diót és a fűszereket, végül keményítővel sűrítjük. Tálaláskor a „V” alakban elrendezett palacsinták közé halmozzuk a forró meggyet. (tovább…)
Április 17-18-19-én került megrendezésre a X. jubileumi Kisüsti Pálinkafesztivál Gyulán. A rendezvényre Ausztráliából is érkezett nevezés. A kiállítók között megtalálhatók voltak az ország összes neves pálinkafőzdéi és bérfőzetői. A nevezett pálinkákat 22 tagú zsűri bírálta március 26-27-28-án, melynek végeredményét április 18.-án hirdették ki a fesztiválon. Több arany, ezüst és bronz érmeket osztottak szét. (tovább…)