Pálinka Promenád 2009

2009. október 5. KATEGÓRIA: Fesztiválok, események, Pálinkapercek

ágyas pálinkaSzeptember 25-26-27-én negyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács a Pálinka Promenádot a Vigadó téren az Agrármarketing Centrum támogatásával. A kilátogatók 20 kiállító pálinkáit kóstolhatták meg. A minden napra jutó koncertek pedig tovább emelték a rendezvény hangulatát, nívóját. (tovább…)


Hundeszt 2008

2009. szeptember 24. KATEGÓRIA: Fesztiválok, események, Pálinkapercek

érem2008 novemberében került megrendezésre a negyedik Hundeszt Pálinka és Nemzetközi Párlatverseny Újfehértón a Zsindelyes Pálinkafőzde kft. Kóstolóházában. Ez volt eddig a legsikeresebb, ugyanis 376 mintát neveztek. Egy évvel korábban 220 minta érkezett.
(tovább…)


Egri Víz

2009. szeptember 18. KATEGÓRIA: Pálinkapercek, Termékek és főzdék

logoAz Egri Víz történelmi italunk, mely a 18. század közepéről származik. Jezsuita szerzetes patikusok fedezték fel Egerben, gyógyszerként alkalmazták. Használták fejfájásra, szédülésre, emésztési zavarokra, szíverősítőnek, magas vérnyomás, agyvérzés ellen, valamint reumás bántalmakra; külsőleg és belsőleg egyaránt. (tovább…)


Haraszthy Valleyo Pincészet – “A tradíció Új Ízei”

2009. szeptember 18. KATEGÓRIA: Pálinkapercek, Termékek és főzdék

Haraszthy_logo_pince.alul_NagyHaraszthy Vallejo Pincészet – “A Tradíció Új Ízei”A Budapest peremén, a Belvárostól harminc percre elhelyezkedő pincészet fantasztikus helyszín mind a borguruk, mind pedig azok számára, akik szeretik ínycsiklandó ételekkel, pihenéssel vagy akár csak az épített és a természeti környezet látványával kényeztetni magukat. A Haraszthy Pincészet jelmondata, a “Tradíció új ízei”. (tovább…)


A jó törköly

2009. szeptember 16. KATEGÓRIA: Kultusz, Pálinkapercek

szőlőAhol sok szőlővel foglalkoznak, ott mindig található pálinkának való törköly. Így van ez a Hilltop Neszmély Zrt.-nél is, ahol az évi 10 millió palacknyi bor elkészítése során ugyancsak bőven akad a szőlő préselése során visszamaradt bogyóhéj, bogyóhús és mag – azaz igazi pálinkaalap. És mivel borpincéik mellett egy 100 éves, kisüsti technológiával felszerelt pálinkafőzde birtokosai is egyben, ahol ráadásul egy mindent tudó pálinkamester serénykedik – így minden adott a jó törkölypálinka elkészítéséhez.

(tovább…)


Pálinkában is legyőzhetetlenek

2009. szeptember 9. KATEGÓRIA: Fesztiválok, események, Pálinkapercek

agardi2009 márciusában zajlott le a 18. Destillata párlatverseny, amely a világ egyik legrangosabb eseménye. 13 országból küldtek több, mint 1600 mintát. A tét hatalmas volt, hiszen a nemzetközi szakmai zsűri ezek közül választotta ki a legjobbakat. Március 13-án lehullt a lepel a bécsi Grand Casino Badenben, ahol 2009-ben az Év Főzdéje A Destillata Nemzetközi Párlatverseny Összesített Győztese az Agárdi Pálinkafőzde lett Vértesi Tibor Főzőmester vezetésével.
(tovább…)


Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend

2009. szeptember 8. KATEGÓRIA: Lovagrendek, Pálinkapercek

 

lovagrend2005 szeptemberében 11 jeles férfiú összeült Tarpán és egy hosszú, tanácskozás eredményeképpen megalakította a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrendet! Az urak az élet különböző területeiről érkeztek, akad közöttük vállalkozó, múzeumigazgató, újságíró, őstermelő, pálinkafőző és polgármester is, de lelkesedésük, tenni akarásuk egyfelé mutatott.

(tovább…)


Pálinkafogyasztásnak is megvannak a szabályai

2009. augusztus 25. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

Pálinkafogyasztásnak is megvannak a szabályai Tudta, hogy a pálinkafogyasztásnak is ugyanúgy megvannak a szabályai, sajátosságai? Biztosan sokan látták már, különböző fesztiválokon, televízióban, hogyan is kell kóstolni egy bort. Forgatják a pohárban, megnézik a színét, illatát. Nos, az elkövetkezendő sorokban bemutatjuk, hogy a pálinkát hogyan kell kóstolni.

(tovább…)


Szicsek Prémium Birs pálinka (46%)

2009. augusztus 18. KATEGÓRIA: Pálinkapercek, Termékek és főzdék

Szicsek Prémium Birs pálinkaHagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült birspálinka. A Szicsek Pálinkafőzde zászlós pálinkája, nagyon jól kifejezi a főzőmester stílusát. Alapját nagyrészt birsalma, kisrészt birskörte adja.

 

Ízben édeskés, kissé fanyar, erősen emlékeztet a régi idők birsalma sajtjára.

 

Illata a birskörtének köszönhetően enyhén citrusos. Fahordós érlelést nem kapott, így megőrizte friss, gyümölcsös jellegét. Dióval, mandulával készült desszertek kiváló kísérőitala. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 18-20°C.


Ön mennyi szóval tudja másképp mondani azt, hogy pálinka?

2009. augusztus 18. KATEGÓRIA: Kultusz, Pálinkapercek

Ön mennyi szóval tudja másképp mondani azt, hogy pálinka?Járatos a népies elnevezésekben? Ha nem, most megismerheti őket. Tud jobb, különlegesebb megnevezést? Küldje el nekünk! Célunk, hogy egy nagy gyűjteményt állítsunk össze itt a honlapunkon.


 

(tovább…)