Elérhető a vadászati világkiállítás pálinkaválogatása!

2021. november 2. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

Elérhetőek a vadászati világkiállítás pálinkaválogatása, melyet a Pálinka Nemzeti Tanács válogatott ki.

A válogatásba azok a pálinka előállító vállalkozások kerülhettek, akik a 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen Arany minősítést, illetve a 2020. évi Pálinkakiválóság versenyen Top Pálinkakiválóság minősítést szereztek a meghirdetett kategóriák valamelyikében.

 

Az almatermésűek kategóriában:
Az Árpád és Vadász Pálinkák, Kisrét Manufaktura Kft. „Árpád Prémium Piros Vilmos Pálinkája”
és a Kövér Transz Kft Kövér Pálinkafőzde „Alma pálinkája”

A csonthéjasok kategóriában:
az 1 Csepp Pálinka Kft. „Penyigei Szilva pálinkája”
és a Zimek Pálinka Manufaktura „Zimek meggy pálinkája”

A bogyós gyümölcsök kategóriában:
az Erős Pálinkafőzde „Feketeribizli Pálinkája”
és a Cefredoktor Kft. „IKUN Feketeberkenye Pálinkája”

A vadon termett gyümölcsök kategóriában:
a Miskolci Likőrgyár Zrt. „Prekop Bio Erdei Som Pálinkája”
és a Rácz és Rácz Pálinkamanufaktúra Kft, Szigetköz Lelke Pálinkaház „Vadcseresznye Pálinkája”

Törköly kategóriában:
Mihályi László Michlberger Pálinka, „Michlberger Cserszegi Fűszeres Törkölypálinkája”
és a Fenegyerekek Zrt. „Fenegyerek Törkölypálinkája”

Ágyas gyümölcsök kategóriában:
a Bolyhos és Fia Kft. „Bolyhos Ágyas Feketecseresznye Pálinkája”

és a President Pálinkaszalon „Aszú ágyon érlelt Barrique Furmint szőlő Pálinkája

 

 


Pálinkafogyasztásnak is megvannak a szabályai

2009. augusztus 25. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

Pálinkafogyasztásnak is megvannak a szabályai Tudta, hogy a pálinkafogyasztásnak is ugyanúgy megvannak a szabályai, sajátosságai? Biztosan sokan látták már, különböző fesztiválokon, televízióban, hogyan is kell kóstolni egy bort. Forgatják a pohárban, megnézik a színét, illatát. Nos, az elkövetkezendő sorokban bemutatjuk, hogy a pálinkát hogyan kell kóstolni.

(tovább…)


Roston pulykamell mandulás-aszaltszilvás raguval

2009. augusztus 10. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamell (fűszerezése ízlés szerint sóval, fehérborssal)

 

Mártás:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 24 dkg aszalt szilva
  • 12 dkg mandula (szeletelt)
  • 2 dl száraz fehérbor
  • fél citrom (csak a leve)
  • 0,2 dkg őrölt fahéj (késhegynyi)
  • 0,5 dkg burgonyakeményítő (kávéskanálnyi)
  • Csipet só
  • 4 cl Agárdi szilvapálinka (tovább…)

Agárdi túrós palacsinta

2009. augusztus 10. KATEGÓRIA: Gasztronómia, Pálinkapercek

AGÁRDI TÚRÓS PALACSINTAA hozzávalókból lágy palacsintatésztát készítünk és forró serpenyőben, egy kis zsiradék hozzáadásával palacsintákat sütünk. A tölteléket elkészítjük, a palacsintába halmozzuk, majd felcsavarjuk. Elkészítjük a forró meggyet: a cukrot karamellizáljuk, majd vörösborral felöntjük és beletesszük a meggyet, a diót és a fűszereket, végül keményítővel sűrítjük. Tálaláskor a „V” alakban elrendezett palacsinták közé halmozzuk a forró meggyet. (tovább…)