Arany és ezüst minősítésekkel tért haza az első Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaversenyről a Szicsek Pálinkafőzde, melyet Csíkszeredában rendeztek meg. Ezüst minősítést kapott a zsűritől a Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlő, Cigánymeggy és a Birsai gyümölcspálinkánk. Arany fokozatot érdemelt ki a zsűritől a Szicsek Prémium Som párlatunk, illetve az Agrárminisztérium legjobb anyaországi pálinkafőzdéje különdíjat is megkaptuk. Nagy István, Magyarország agrárminisztere kiemelte, hogy a pálinka identitást ad a magyar nemzetiségnek és kultúrateremtő ereje van. Célunk a minőségi italok piacra jutása. Magyar emberként pálinkával kínáljuk a számunkra kedves embereket, mert meg akarjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek – emelte ki a miniszter. A leadott minták közül 315 bronz, 394 ezüst, 209 pedig arany minősítést érdemelt ki. A versenyzőket sorban egyenként hívták ki, akik emléklapot, érmet és személyre szabott szakmai értékelést kaptak a leadott mintával kapcsolatban. A hosszas átadás második fele vált izgalmassá, ahol nem volt egyedi, hogy egy versenyző olyan sok, különféle mintát adott le, hogy 40-50 minősítést is elért. Az alapanyagok között a megszokott gyümölcsök mellett nem volt ritka a banán, a sárgarépa, a zeller, a grapefruit, a homoktövis, illetve a különféle sörpárlatok sem.
Kapcsolódó cikkek:
-
Szerezz örömet ajándékkártyával.
-
Elérhető a vadászati világkiállítás pálinkaválogatása!
-
A Nagykunsági szilvapálinka uniós oltalmat kapott
-
Készülj velünk a húsvétra!