- Prémium minőségű magyar pálinkák és párlatok a Magyar Pálinka Házától! - https://www.magyarpalinkahaza.hu -

Agárdi túrós palacsinta

Szerző: admin - 2009. augusztus 10. hétfő - 13:18 | Kategória: Gasztronómia,Pálinkapercek | 52 Comments

AGÁRDI TÚRÓS PALACSINTAA hozzávalókból lágy palacsintatésztát készítünk és forró serpenyőben, egy kis zsiradék hozzáadásával palacsintákat sütünk. A tölteléket elkészítjük, a palacsintába halmozzuk, majd felcsavarjuk. Elkészítjük a forró meggyet: a cukrot karamellizáljuk, majd vörösborral felöntjük és beletesszük a meggyet, a diót és a fűszereket, végül keményítővel sűrítjük. Tálaláskor a „V” alakban elrendezett palacsinták közé halmozzuk a forró meggyet.


Hozzávalók 4 fő részére:

 
Palacsintatészta:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 0,5 dl olaj

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 citrom leve és héja
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor, kevés mazsola

Forró meggy:

  • 70 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 0,2 dkg fahéj
  • 2 dl vörösbor
  • 0,2 dl Agárdi Cigánymeggy vagy Erdei meggy pálinka
  • 1 kávéskanál burgonyakeményítő

 

Feind János konyhafőnök, Agárdi Látogatócentrum – Agárdi Pálinkafőzde


A bejegyzés forrásoldala a Prémium minőségű magyar pálinkák és párlatok a Magyar Pálinka Házától!: https://www.magyarpalinkahaza.hu

URL a bejegyzéshez: https://www.magyarpalinkahaza.hu/agardi-turos-palacsinta/

Copyright © 2009 Magyar Pálinka Háza. Minden jog fenntartva!