Elérhetőek a vadászati világkiállítás pálinkaválogatása, melyet a Pálinka Nemzeti Tanács válogatott ki.
A válogatásba azok a pálinka előállító vállalkozások kerülhettek, akik a 2020. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen Arany minősítést, illetve a 2020. évi Pálinkakiválóság versenyen Top Pálinkakiválóság minősítést szereztek a meghirdetett kategóriák valamelyikében.
Az almatermésűek kategóriában:
Az Árpád és Vadász Pálinkák, Kisrét Manufaktura Kft. „Árpád Prémium Piros Vilmos Pálinkája”
és a Kövér Transz Kft Kövér Pálinkafőzde „Alma pálinkája”
A csonthéjasok kategóriában:
az 1 Csepp Pálinka Kft. „Penyigei Szilva pálinkája”
és a Zimek Pálinka Manufaktura „Zimek meggy pálinkája”
A bogyós gyümölcsök kategóriában:
az Erős Pálinkafőzde „Feketeribizli Pálinkája”
és a Cefredoktor Kft. „IKUN Feketeberkenye Pálinkája”
A vadon termett gyümölcsök kategóriában:
a Miskolci Likőrgyár Zrt. „Prekop Bio Erdei Som Pálinkája”
és a Rácz és Rácz Pálinkamanufaktúra Kft, Szigetköz Lelke Pálinkaház „Vadcseresznye Pálinkája”
Törköly kategóriában:
Mihályi László Michlberger Pálinka, „Michlberger Cserszegi Fűszeres Törkölypálinkája”
és a Fenegyerekek Zrt. „Fenegyerek Törkölypálinkája”
Ágyas gyümölcsök kategóriában:
a Bolyhos és Fia Kft. „Bolyhos Ágyas Feketecseresznye Pálinkája”
és a President Pálinkaszalon „Aszú ágyon érlelt Barrique Furmint szőlő Pálinkája
Kapcsolódó cikkek:
-
Pálinkafogyasztásnak is megvannak a szabályai
-
Roston pulykamell mandulás-aszaltszilvás raguval
-
Agárdi túrós palacsinta