Vélemények a termékről |
A PÁLINKA LEÍRÁSA
Ez a szőlőfajta Magyarországon elsősorban a soproni borvidéken jelenik meg. Bár fehérszőlő, éréskor a bogyók mély rózsaszínűre változnak, innen ered a „piros” megnevezés. A Piros Veltelini szőlőre jellemző illat- és íz karaktereket koncentráltan tartalmazza a pálinka. Tisztán üde, szőlővirágos illata mellett selymesen elegáns íz jellemzi. Behízelgően kedves gyümölcsössége szőlő-magolaj karakterrel erősíti a párlat jellegét. Hosszú lecsengésű ízt ad a fogyasztónak.
Pálinkafőzdének a 106 éves „Masinaház”-at újították fel Hegykőn, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. A látványfőzde 2014-ben megkapta a „Fertő-táj legszebb háza” elismerést. Családias környezetben ötvözik a pálinkafőzéshez fűződő hagyományokat a legmodernebb technikával. Lendületes megjelenésükkel és prémium párlataikkal céljuk részt venni abban a munkában, ami ezt a csodás nemzeti italunkat méltó szintre emeli a minőségi alkoholfogyasztásban. A fogyasztókat szeretnék rádöbbenteni az ízek gyümölcsösségére, sokféleségére.
Céljuk kezdetektől az volt, hogy prémium kategóriás párlatokat készítsenek. Motivációjuk nem az örökölt technológia, hanem az önmagunkkal és környezetünkkel szembeni igényesség.
Nem ipari, hanem kézműves gasztronómiai vállalkozásnak tartják magukat. Vevőkörük is e szerint alakul, hiszen pálinkáik nem csak az igényes regionális vendéglőkben találhatóak meg, hanem hírneves budapesti éttermekben, bárokban is.
A gyümölcsökhöz megpróbálnak mindig a lehető legnagyobb alázattal nyúlni, magukat pedig folyamatosan képezik, hogy a feladathoz szükséges tudásuk lehetőleg minél mélyebb és széleskörűbb legyen.
Kapcsolódó cikkek: